Om du har svårt att läsa detta klicka här eller Vill du inte ha vårt nyhetsbrev, klicka här
SBTF-logo2-nl.png
 

Bergdagarna_top-banner_ny.png

 
 
 
Bergdagarna 28-29 september 2022

Återigen får vi tillfälle att träffas på årets bergdagar. Senast var det 2019 och vi ser verkligen fram emot att träffa er alla igen.
Tvådagarsprogrammet bjuder på ett varierat och intressant innehåll: BeFo-Medley i ett fartfyllt tempo
där ni kan ta del av ett urval av forskningsprojekt, föredrag om förundersökningar och datahantering, injektering och tätning, design och analys presenteras. Spännande lägesrapporter från stora projekt, bergteknik i Sverige och i världen, information om utbildningar och mycket mer. Rösta på bästa föredrag och bästa utställningsmontern. Vem får stipendiet för bästa examensarbete och vem blir Årets Bergsprängare? 

 
 
Bergmekanikdagen

Dr. Karl Grossauer, civilingenjör och partner i iC Group, Österrike är årets gästföreläsare på Bergmekanikdagen. 

Karl_Grossauer.PNG
Karl Grossauers expertisområden är design och genomförande av tunnelprojekt i jord och berg, vattenkraftsprojekt samt projektledning av stora infrastrukturprojekt. Karl Grossauers erfarenheter i stora internationella projekt innefattar även omfattande teknisk, organisatorisk och social kompetens som är viktiga framgångsfaktorer för lyckade projekt.

 
Bergteknikdagen

Inspirationsföreläsning med Madelaine Westin - att möta klimat i förändring

Vi går mot ett förändrat klimat, vad betyder det för oss, kan det stoppas och hur kommer vårt väder bli? Är vi mentalt och fysiskt förberedda för dessa utmaningar? 
Föreläsningen kommer förhoppningsvis bidra till att känna sig mer motiverad och klok för att rusta och möta ett klimat i förändring.   

Madelaine_Westin.PNG

Madeleine Westin har jobbat som meteorolog i över 20 år och har skrivit flera böcker, artiklar och krönikor om klimat och väder. Hon är även kapten inom Försvarsmakten och har föreläst, utbildat och utarbetat väderstrategier för piloter och yrkesmilitärer inom både Flygvapnet och Marinen.

 
Utställning

I Bergdagarna ingår en bred och ettablerad utställning med  företag inom bergbranschen. Generösa paustider ger tid till att besöka de olika montrarna, mingla med konferensdeltagare och knyta nya kontakter. Är du utställare och vill veta mer kontakta utställningsarrangören här.

 
Fototävling - Bergbyggnadsbranschen under 65 år

Är du intresserad av foto och vill delta i vår fototävling är du välkommen att sicka in ditt bidtag.Temat är  "Bergbyggnadsbranschen under 65 år". Bidragen kommer att visas under Bergdagarna i Bergteknikföreningens utställningsmonter. Vinnaren samt de bilder som röstas fram på andra och tredje plats kommer att tillkännagivas under middagen på Winterviken den 29/9. Ett bidrag per tävlande kan skickas senast 12 september. Läs mer.

 
 
Program och anmälan

Bergdagarnas program hittar du på hemsidan där du också anmäler dig genom att fylla i ett formulär.

Program

Anmälan

 
 
 
Studenter deltar utan kostnad

Vi vill underlätta för så många studenter som möjligt att få en chans vara med på Bergdagarna. Därför erbjuds alla studenter gratis inträde på konferensen. Välj kategori student vid anmälanLunch och fika ingår båda dagarna, samt mingelbuffé vid deltagande på Bergmekanikdagen den 28 september. Avslutningsmiddagen den 29 september ingår inte. Resestipendie kan sökas, kontakta kansliet för mer information.

 
 
I år står Epiroc för middagsunderhållningen

Epiroc_logo.JPG


 

Bergdagarna avslutas med en middag på Wintervikens festlokal. Byggnaden i Vinterviken
är den del av Nobels gamla dynamitfabrik från 1891 som ännu finns kvar. Gemensam transport från centrala Stockholm kommer att ordnas. Håll utkik efter mer information på hemsidan. 

 
Partners Bergdagarna

Sigicom.JPG

 

Sandvik_logotype_-_cyan.jpg

 
 

Banner_sidfot.png

 
 
Svenska Bergteknikföreningen
Swedish Rock Engineering Association
Eva Friedman +46 (0)70-515 22 13
info@svbergteknik.se
Om du har svårt att läsa detta klicka här eller Vill du inte ha vårt nyhetsbrev, klicka här