Ny kanslichef hos Svenska Bergteknikföreningen

Minna_Martikainen_web.jpg

2021-08-25 Från och med augusti har Svenska Bergteknikföreningen en ny kanslichef. Vår nya kanslichef heter Minna Martikainen.

Intresset för tjänsten har varit mycket stort och vi har fått in ca 50 ansökningar, där vi erbjudit fem personer intervjuer. Minna har alla de egenskaper vi söker hos den person som ska leda kansliets verksamhet tillsammans med våra medlemmar.

Minna har bakgrund inom ekonomi där hon haft en arbetsledande roll inom ekonomiansvaret. Sina kunskaper i finska kom väl till pass under åren på stiftelsen Finlandsinstitutet där Minna som ekonomichef var delaktig i en rad varierande projekt och ansvarade och utvecklade ekonomin i dessa. Inom  senaste åren har Minna arbetat som konsult inom ekonomi och HR. Minna ser fram emot att lära känna denna spännande bransch, och det personliga intresset för arkitektur kan nu utökas med mer kännedom kring planering och byggande under mark.

Vår kanslichef Therese Lindgren som under ett par år varit den centrala punkten i Svenska Bergteknikföreningen meddelade i slutet av maj att hon lämnar sin tjänst för att studera.

- Vi är fantastiskt nöjda med hur Therese har utvecklat föreningens administration, stöttat våra medlemmar och hanterat verksamheten, det har varit en utmaning under den rådande pandemin. Vi hoppas verkligen att Therese väljer att arbeta i bergbranschen efter hon avslutar sina studier, säger Per Vedin, ordförande i Svenska Bergteknikföreningen.

Svenska Bergteknikföreningen delar kansli med Stiftelsen Bergteknisk forskning, BeFo. Under hösten formeras den nya laguppställningen som kommer att vara

  • Minna Martikainen, Kanslichef Svenska Bergteknikföreningen
  • Anna Henriksson, Assistent, Svenska Bergteknikföreningen
  • Eva Friedman, Kanslichef BeFo
  • Per Tengborg, Avgående forskningsdirektör, BeFo
  • Patrik Vidstrand, tillträdande forskningsdirektör, BeFo
  • William Bjureland, Projektledare BeFo